Stamboom Onderzoek

Voorouder onderzoek

Heeft u de ouders van uw opa of oma nog gekend? Weet u wie de grootouders van uw opa of oma waren? En wat deden zij voor de kost?

Vragen waarop u misschien in familekring al antwoorden hebt gevonden. In elke familie gaan vast verhalen rond over beroemde of beruchte voorouders.

Bij stamboomonderzoek werkt u vanuit het heden terug in de tijd. U begint bij uzelf en gaat dan naar uw ouders, grootouders, overgrootouders en zo verder.

Huwelijk tussen MyHeritage en Aldfaer

Huwelijk tussen MyHeritage en AldfaerWat te verwachten viel wordt waarheid. MyHeritage: een Israëlische genealogische onderneming, en de tweede mondiale genealogische onderneming na Ancestry.com, heeft een succesvolle coup gepleegd in onze Vaderlandse genealogische wereld, door het aflopende genealogisch programma Alfear op te slokken en tevens Bob Coret als adviseur in zijn imperium op te nemen.

MyHeritage heeft in de loop der jaren via zeer slimme aankopen de markt van de kleinere Europse landen weten te penetreren en geleidelijk aan een mondiaal netwerk opgebouwd. Het kon dus niet uitblijven dat op den duur ook Nederland aan de beurt zou zijn.

Begrijp ik het goed dan kunnen gebruikers van Aldfaer door koppeling van dit programma aan MyHeritage-software van de dienst van deze Israëlische onderneming gebruikmaken. In hoeverre dit op den duur echt gratis is weet ik niet. Wel weet ik dat Aldfaer het meest gebruikte genealogisch programma in Nederland is en dat gebruikers van dit programma steeds meer onder druk van MyHeritage komen. Ook de site van Bob Coret wordt veel bezocht en Bob heeft diverse listigheden bedacht waarbij zijn site heel wat moderne mogelijkheden biedt. Wat deze samenwerking voor repercussies heeft voor de site van Bob Coret, is nog onzeker. Wel is zeker dat MyHeritage een goede slag in Nederland heeft geslagen waarvan de gevolgen momenteel nog niet goed kunnen worden overzien.

Een andere kenner/genealoog schrijft onder andere: Het is niet duidelijk wat de agenda is van dit soort commerciële bedrijven (MyHeritage). Terughoudendheid van de doorsnee genealoog is zeker op zijn plaats, maar blijf vooral kritisch kijken naar deze club.

Als men persoonlijk geen bezwaar heeft tegen onderstaand regeltje dan mag men naar hartelust meedoen, ik ben dat echter niet van plan en bepaal liever zelf waar en wanneer ik iets openbaar maak, publiceer of laat zien. Wij zoeken, registreren en vullen alle gegevens in en zij (MyHeritage) gaan er mogelijk in de toekomst grof aan verdienen, lees dus maar even goed wat je ze geeft:

In de overeenkomst van MyHeritage met de gebruiker staat over de auteursrechten :
"Auteursrechten: Door inhoud op de Website te publiceren, verleent u ons een royalty-vrije, wereldwijde, eeuwigdurende en niet exclusieve licentie om de inhoud te hosten, te kopiëren, te publiceren en te distribueren".

Kortom, ze kunnen er mee doen wat ze willen.

Wij raden u aan om vooral de voorwaarden van MyHeritage.nl goed door te nemen alvorens ooit gegevens door te spelen aan gebruikers aldaar. Het beste is als u wel gegevens doorspeelt voorwaarden eraan te stellen voor verdere gebruik alvorens u deze verstuurd, zoals vaak bij overheidsmailtjes onderin staat. (KLIK voor een voorbeeld)
Deze zijn rechtsgeldig in Europa (AVG) en zo kunt u de auteur van gegevens wettelijk blijven.

Deze informatie natuurlijk ook vastleggen (opslaan) als bewijs.

Bij MyHeritage.nl zijn de auteursrechten van MyHeritage.com uit de Verenigde Staten van toepassing. Deze kunnen nogal eens behoorlijk afwijken van wat in Europa betreft m.b.t. eigendom van gegevens opstelling en inhoud. Voor dat je het weet heb je m.b.t. gegevens anderen uit je eigen familie onterft en hun met financiële miljoenen gewin van MyHeritage geholpen met de jouw (gratis onderzochte) gegevens.

Ja, u leest het goed een NL site met USA voorwaarden.

Bron o.a.: Samenwerking MyHeritage en Aldfaer

Lees ook: MyHeritage maakt reclame


GenealogieOnline.nl